سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز یک شیرین کننده بدون کالری است. این ماده درغذاها و نوشیدنی ها بدون اضافه کردن کالری یا کربوهیدرات نزدیکترین طعم به شکر را ایجاد میکند. این ماده در یک فرآیند شیمیایی و آنزیمی از شکر معمولی (ساکارز) ساخته می شود.با این حال، سوکرالوز شکر نیست.در این فرآیند سه گروه هیدروکسیدین را بر روی یک مولکول ساکاروز انتخاب کرده و با سه اتم کلر جایگزین میکنند و سوکرالوز ایجاد می شود که خاصیت شیرین کنندگی آن حدود 600 شیرین تر از شکر است. اگر چه سوکرالوز شیرینی را فراهم می کند، ساختار آن به محوی است که مولوکول آن توسط آنزیم های دستگاه گوارش شکسته نمی شود. درصد بالایی از سوکرالوز (حدود 85 درصد)  مصرف شده، توسط بدن جذب نمی شود و از مقدار کمی که جذب می شود (حدود 15 درصد)، به هیچ وجه تبدیل به کالری نمیشود. بنابراین سوکرالوز هیچ گونه کالری ای در بدن ایجاد نمی کند. در ضمن تمام سوکرالوز جذب شده (15 درصد)  به سرعت در ادرار دفع می شود (Roberts 2000، Magnuson 2016).

سوکرالوز به طور عمده در شیرینی ها، نوشیدنی ها و غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از موارد استفاده ی آن عبارتند از: آدامس، محصولات لبنی، میوه های کنسرو شده، شربت ها و چاشنی ها. از آنجا که این ماده در دماهای بالا پایدار است، می توان از آن در محصولات پخته شده استفاده کرد. با این حال، مواد غذایی حاوی سوکرالوز ممکن است کمی متفاوت از غذای ساخته شده با قند باشد، زیرا قند نیز در ساختار، بافت و طعم غذاها نقش دارد. مثل سایر شیرین کننده ها، فقط مقدار بسیار کمی سوکرالوز برای رسیدن به شیرینی شکر مورد نیاز است. از این رو جایگزین نمودن سوکرالوز به جای شکر، علاوه بر مزیت بدون کالری بودن، از لحاظ اقتصادی نیز بسیار به صرفه می باشد.

By |۱۳۹۷-۱۲-۲۳ ۰۷:۱۶:۰۲ +۰۳:۳۰دی ۲۴ام, ۱۳۹۷|مقالات|۰ Comments

About the Author:

Leave A Comment